Hypnotherapie

Nu is wellicht het moment in je leven dat je iets wilt veranderen.

Mogelijk heb je last van klachten op lichamelijk, psychisch of emotioneel vlak. Deze zijn meestal ontstaan door ervaringen of overtuigingen  in het verleden waarvan je soms niets meer weet.  Dan is dit het begin van de verandering in je leven die je zo graag wil.

Met behulp van hypnotherapie kun je d.m.v. hypnose in jouw onderbewustzijn op zoek gaan naar de oorzaak zodat we het op een snelle en effectieve manier kunnen oplossen. Blijf niet langer lopen met je probleem of pijn maar kies voor JEZELF en je eigen KRACHT.

We behandelen niet de klacht maar de oorzaak. We beginnen met een gesprek om elkaar te leren kennen en te bepalen wat het doel is van de behandeling. Nú is het begin van de verandering in je leven die je zo graag wil.

 

Hypnose:
Hypnose is een staat van veranderd bewustzijn, een soort trance. Bijna iedereen heeft in het dagelijks leven hypnotische ervaringen: je bent zo geconcentreerd bezig, dat je niet hoort dat iemand binnenkomt; je bent diep in gedachten tijdens het autorijden, zodat het lijkt of je een stukje hebt overgeslagen; of je gaat helemaal op in een bioscoopfilm en kunt niet geloven dat het al pauze is.

Dit zijn allemaal vormen van spontane hypnose.
Hypnose is een toestand van geconcentreerde aandacht, waardoor men zich losmaakt van de uitwendige omgeving en opgaat in een innerlijke wereld. Deze toestand noemt men ook wel ‘trance’.

In wezen is er geen verschil tussen dergelijke alledaagse trances en de hypnotische trance.

Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat hypnose een krachtig middel is in therapieën en bij hulpverlening.

Hypnose is een kostenbesparende methode; het is meestal doelgericht en sneller en het voorkomt bij een groot aantal klachten onnodige medische behandelingen en medicijngebruik.

Hypnose is ook effectief bij het behandelen van slechte gewoonten zoals bv roken.

Er zijn ook misvattingen over hypnose maar je slaapt niet, vergeet niets, je doet geen dingen die je eigenlijk niet wil en zal altijd uit de hypnose komen.