Hechtingstherapie

Het doel van deze therapie  (Methode van Tony Madrid) is om een verstoorde hechting tussen moeder en kind te herstellen.

Problemen rond zwangerschap en geboorte :

Een moeder heeft een natuurlijke drang om zich aan haar kind te hechten, maar heel vaak wordt de hechting door een ongelukkige samenloop van omstandigheden belemmerd. Rond de tijd van zwangerschap was er bijvoorbeeld een probleem op lichamelijk, emotioneel, relationeel of financieel gebied.  De bevalling was heel zwaar, met complicaties of na de geboorte zijn moeder en kind gescheiden door wat voor oorzaak dan ook. Bijna altijd kan de moeder hier niets aan doen, maar het heeft wel grote gevolgen.

Gevolgen van hechtingsproblemen :

De moeder voelt niet echt een diepe band met haar kind. Of het kind vertoond onbewust in reactie op de verstoorde hechting ongewenst gedrag of bepaalde ziekte-symptonen. Als de moeder een of enkele sessies hechtingstherapie doet kan de band tussen moeder en kind opmerkelijk verbeteren. Het kan ook een enorm effect hebben op lichamelijke klachten van het kind.

Terwijl het kind niet eens aanwezig hoeft te zijn tijdens de sessies. Zo belangrijk is de moeder-kind hechting.